Datum/Tijd
maandag, 20 juni 2016 - zaterdag, 25 juni 2016
Hele dag
Categorieën
’s Ochtends een volkoren boterham of havermout, tussendoor een wortelsmoothie of kop thee met suiker en ’s avonds een aardappelschotel uit de oven. Veel van onze dagelijkse voedingsmiddelen worden vlakbij, op Nederlandse akkers geteeld.
Daar staan we meestal nauwelijks bij stil.
De Week van de Akkerbouw laat je ontdekken hoe producten zoals aardappelen, granen, suikerbieten, wortels en uien geteeld en verwerkt worden. Van moderne technieken om duurzaam te produceren en te verwerken tot goede zorg voor milieu en omgeving.
Met blogs en vlogs van akkerbouwers, een akkerselfie winactie, een seminar en een Open Dag op 25 juni.
Akkerbouwers, toeleverende en verwerkende bedrijven laten je zo graag zien hoe ze er samen voor zorgen dat je elke dag weer kunt genieten van veel heerlijke producten van Nederlandse bodem.
Doe mee en ontdek het verhaal achter ons eten.
Meer informatie over de Week van de Akkerbouw is te vinden op de website.
Ook vlas- en hennepbedrijven openen hun deuren voor het publiek. De volgende leden van Vlas en Hennep.NL stellen op 25 juni hun bedrijf open:
Dun Agro, Oude Pekela, hennepteelt en verwerking
Vandinter Semo, Scheemda, veredeling, zaaizaad van hennep
René Vermuë, ’s Heer Arendskerke (bij Goes), vlasteelt
Van de Bilt Zaden en Vlas, Sluiskil, veredeling, zaaizaad van vlas, teelt, verwerking
U kunt de bedrijven vinden op de kaart op http://www.weekvandeakkerbouw.nl/open-dag